Младежи в неравностойно положение се включват в Немския колeден базар

Младежи от уязвими и рискови групи, потребители на социалните услуги на фондация „Конкордия България“, ще се включат в Немския Коледен базар в Пловдив на 26 и 27 ноември 2016 г. Базарът ще се проведе на площад "Стефан Стамболов" пред Общината с начален час 10,00 ч.
Фондацията е част от международната организация „Конкордия Социални проекти“, която развива дейност в подкрепа на деца и младежи в Румъния, Молдова и България. В рамките на организацията функционира ателие за изработване на свещи и изделия от глина „Конкордия“, което възниква най-напред в контекста на педагогическата и трудотеапевтична програма на фондацията, а през годините работа се налага като място, в което редом с упражняването на базови трудови навици и умения, свързани с фината моторика, може да се доразвие в посока реализация на произведената продукция и осигуряване на регулярна заетост за младежи от целевата група. Те произвеждат севщи с най-различни форми, цвят и дизайн, и винаги ръчно изработени за добра кауза. За хората, които са преживели различни трудности е важно да изпитат сами усещането да създадеш нещо от началото до края и да хванеш в ръката си резултата на своя труд. По този начин те поднасят своето пъстро и артистично „Благодаря“ към хората, които подкрепят „Конкордия“.
Фондацията с радост взима участие със собствен щанд в  НЕМСКИЯ КОЛЕДЕН БАЗАР В СОФИЯ, който предоставя пространството си и за благотворителна дейност насочена не само към пренасянето на културните обичаи на немско говорящите страни в България, но и към популяризирането на българските традиции в Европа. По традиция през ноември и декември в цялата страна се организират различни базари и изложения, но този базар обединява усилията на екип, който работи в насока утвърждаване на българо-немските взаимоотношения и културен обмен, като същевременно си поставя за цел това да бъдe достъпнo за хората от всички социални групи.