Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Скаут лигата

Церемонията по откриването се проведе в столичната зала "Христо Ботев"

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше част от церемонията по откриването на новия сезон на волейболната Скаут лига, която се проведе в столичната зала "Христо Ботев". В уникалния проект за развитие на подрастващите на Българската федерация по волейбол, който за втора поредна година се осъществява с финансовата подкрепа на Корпорация "Развитие", участват общо 72 клуба от цялата страна - 36 при момичетата и 36 при момчетата. На церемонията присъстваха още Антонина Зетова, Владимир Николов, Теодор Тодоров и Георги Братоев. Водещ на събитието бе Евгени Иванов.

 “Искам да благодаря на г-н Александров и “Развитие”, която протегна ръка на волейбола за този уникален проект. Без да работим с децата няма как да имаме звезди. Няма как този най-популярен и най-успешен български колективен спорт да продължава да дава поколения, които да сплотяват нацията”, каза министър Красен Кралев.

Веднага след церемонията започнаха и двубоите от първия турнир в София за момичета родени през 2004/2005 г., в който участват 6 столични клуба - ЦСКА, “Левски”, “Славия”, ЦПВК, “Звезди 94” и ВА “Стойчев-Казийски”. Паралелно с надпреварата в зала “Христо Ботев” стартираха и мачовете в още 5 града - Видин, Кранево, Пазарджик, Казанлък и Етрополе. Скаут лигата при момчетата набор 2003/2004 започва на 2-и декември.