Иван Сеферинов: Тежка група, но имаме шанс да продължим напред

На практика лека група няма

Женският национален отбор по волейбол на България ще срещне Русия, Турция и Украйна в предварителна група С на Европейското първенство 2017 в Грузия и Азербайджан
Селекционерът на волейболистките ни Иван Сеферинов коментира пред официалния сайт на БФВолейбол volleyball.bg, че въпреки тежката група, тимът ни има шансове да продължи напред.
„Попаднахме в тежка група за Европейското първенство, с настоящия шампион Русия и класен тим като Турция. Но на практика лека група няма. На такъв форум трябва да си готов да се изправиш срещу всеки съперник. Ще се борим за победи във всеки мач и за първото място. Но и втората, и третата позиция ни дават шанс да продължим напред. За следващата фаза нашата група С се кръстосва с предварителна група А, където са домакините от Азербайджан, Германия, Полша и Унгария. Смятам, че първите три  отбора от изброените ще продължат напред. И трите тима са по нашите сили. Ще се изправим срещу равностойни съперници, така че в крайна сметка не е толкова тежък жребия“.