Лазаров, Лазов, Евтимова и Вангелова на ¼-финали в турнири на ITF

Лазаров ще играе на четвъртфиналите на турнира за мъже в Хераклион



Александър Лазаров ще играе на четвъртфиналите на турнира за мъже в Хераклион (Гърция) с награден фонд 10,000 долара. 19-годишният ни национал за Купа "Дейвис" победи германеца Делф Гьолке след 7:5, 6:2. В спор за топ 4 в надпреварата Лазаров ще се изправи срещу третия в схемата Лени Хампел от Австрия.

Александър Лазов се класира за четвъртфиналите на турнира за мъже в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара. Националът ни надделя над германеца Паул Вьорнер със 7:6(3), 6:2. В следващия кръг негов съперник ще бъде Нерман Фатич (Босна и Херцеговина), който елиминира номер 2 в схемата и шампион на "Санта Марина Къп" 2016 Давид Перес Санс (Испания). На двойки Лазов и партньорът му Юго Грание (Франция) се отказаха от четвъртфиналната си среща. По-рано днес французинът отпадна от надпреварата поединично.

Диа Евтимова се класира за четвъртфиналите на турнира за жени в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара. Националката ни за "Фед къп" победи Матилде Девитс (Белгия) с 6:4, 6:1. Следващата съперничка на Евтимова ще бъде участващата с "уайлд кард" украинка Диана Кодан.

Ани Вангелова постигна категорична победа, с която също си гарантира място на четвъртфиналите в Анталия. Тя елиминира швейцарката Киара Фраполи с 6:1, 6:1. Следващата съперничка на българката ще бъде номер 2 в схемата Агнес Букта от Унгария. Според схемата, ако Вангелова и Евтимова постигнат по още един успех, ще се изправят една срещу друга на полуфиналите, съобщиха от българската фхедерация по тенис.