Бъчварова: ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на Патриотите

Политика

24-11-2016, 08:47

Снимка:

Кадър: Нова телевизия

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румяна Бъчварова: Шофьори, бъдете разумни в името на живота

Вътрешният министър в оставка коментира и готвените от пожарникарите протести

ГЕРБ няма да подкрепи евентуално експертно правителство на Патриотите”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Тя бе категорична, че водещата политическа сила няма да застане зад кабинет на Патриотичния фронт, дори повечето му членове да бъдат от ГЕРБ. Една от причините – в сряда Красимир Каракачанов и Валери Симеонов заявиха, че в никакъв случай няма да изберат Бойко Борисов за служебен премиер.

„Не може да съществува политическо тяло без глава”, каза Бъчварова.

Тя коментира и други актуални теми о обществения и политически живот у нас. Определи като „несериозно” да се вярва на думите на банкера Цветан Василев, който в последното си интервю говори за корупционни схеми с участието на премиера в оставка.

„Не е сериозно човек, нанесъл толкова големи щети на държавата, да се счита за последна инстанция на истината”, смята Бъчварова.

Тя призова Василев, ако има информация за някакви нередности, лично да свидетелства за това пред отговорните институции.

В качеството си на вътрешен министър, макар и в оставка, Бъчварова изказа позицията си и за готвените от пожарникарите протести срещу лошите условия на труд и неостатъчното заплащане.

„Подкрепям искането за по-високи заплати”, каза вицепремиерът от кабинета „Борисов 2”. Тя обясни, че в бюджета за следващата година, изготвен от ГЕРБ, са предвидени средства за модернизация на работните помещения и баните, използвани от огнеборците.