Психически проблеми вкараха Кание Уест в болница

Съпругът на Ким Кардашиян отмени турнето си след серия от странни речи по време на концертите

Рапърът Кание Уест влезе в болница в понеделник, след като по-рано отмени останалата част от турнето си и прекрати преждевременно няколко концерта със странни речи в подкрепа на новоизбрания президент Доналд Тръмп. Смята се, че музикантът страда от изтощение, предаде "Ройтерс".

Според списание "Пийпъл" Уест е "изтощен и страда от недоспиване, но е добре". Организаторите на концертите му Live Naton обявиха, че останалите 21 шоута от турнето няма да се състоят, без да посочват причина. Източници, близки до изпълнителя, отрекоха той да страда от нервна криза или физиологично заболяване и обясниха, че просто е работохолик, който съчетава турнето си с подготовката на нова модна линия. В последните три дни Уест е публикувал над 100 разфокусирани кадъра с модна фотография в своя "Инстаграм".

В събота пък рапърът прекъсна концерт след едва три песни и изнесе десетминутна реч, в която говори срещу певицата Бионсе, президента Барак Обама и основателя на "Фейсбук" Марк Зукърбърг. "Живеем нов свят, чувствата на хората имат значение и хората от Средния запад ви показаха как се чувстват, Хилъри, Барак, Джей Зи...", крещя рапърът.

В петък пък Уест каза на публиката, че ако гласувал в президентските избори, щял да избере Доналд Тръмп и всички "прекалено много са се фокусирали върху расизма". В резултат музикантът беше освиркан.