Вангелова, Лазов и Лазаров с победи в турнирите на ITF

Ани Вангелова си осигури участие във втория кръг на турнира за жени в Анталия

Александър Лазаров се класира за втория кръг на турнира за мъже в Гърция с награден фонд 10,000 долара. Националът ни за Купа "Дейвис", който е поставен под номер 6 в схемата, обърна Павел Крайник (Канада) за 4:6, 6:2, 6:3. Следващият съперник на Лазаров ще бъде Делф Гьолке от Германия. На двойки Александър Лазаров и Александър Донски отстъпиха във втори кръг срещу хърватите Домагож Бийеско и Антун Видак с 6:4, 4:6, 8:10.

Ани Вангелова си осигури участие във втория кръг на турнира за жени в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара. Поставената под номер 8 българка поведе на съперничката си Азрадениз Комлек с 6:4 и 1:0, след което представителката на домакините се отказа. Вчера за тази фаза се класира и Диа Евтимова. В спор за място на четвъртфиналите на сингъл Вангелова и Евтимова ще се изправят съответно срещу Киара Фраполи (Швейцария) и Матилде Девитс (Белгия).

Александър Лазов и Уго Грение (Франция) се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира за мъже в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара. Двамата победиха Артьом Дабриян (Беларус) и Михаил Фуфугин (Русия) с 6:4, 6:4. В следващия кръг съперници на поставените под номер две Лазов и Грение ще бъдат Гьокберт Ергенеман (Турция) и Дилан Джий (Великобритания). Вчера националът ни за Купа "Дейвис" записа успех и на сингъл и се класира за втория кръг, където ще срещне Пол Вьорнер (Германия).

Карен Хачатрян, който получи „уайлд кард” от организаторите на турнира за мъже в Тунис с награден фонд 10,000 долара пък допусна загуба в първи кръг – 0:6, 1:6 от представителя на домакините Моез Ешаргуи,съобщиха от българската федерация по тенис.