Лудогорец трябва да мисли само за победа срещу Базел

Да няма сметки за 0:0

Лудогорец трябва да мисли само за победа срещу Базел. Няма значение дали е трудна и измъчена само с 1:0 или 2:1. Важното е трите точки да останат при играчите от Разград.За да може да бъде подпечатана визата за мачовете в Лига Европа през пролетта.

За тази цел обаче не трябва да има никакви сметки за 0:0. Да, при подобно нулево реми, все още Лудогорец ще има предимство. Независимо,че двата отбора ще имат по две точки. Равенството в Базел 1:1 ще натежи с гол повече на чужд терен. Но само до последния шести кръг. Тогава  разградчани гостуват в Париж, а Базел приема Арсенал. И нещата ще изглеждаг сложни. Още повече, ако в днешния двубой в Лондон Арсенал спечели срещу ПСЖ.

Тогава тимът от Лондон ще има 13 точки, ПСЖ ще изостане с 10. В такъв случай последният кръг става излишен за двата лидера. Защото Арсенал и да загуби точка или три в Базел,а ПСЖ да бие, англичаните ще са на първо място. Дори и Арсенал и ПСЖ да имат в крайното класиране по 13 точки, на първо място ще са "топчиите". Те ще имат по-добри показатели от френския тим в директните сблъсъци.

А Лудогорец не трябва да лежи на тази кълка, че в Париж мача с ПСЖ може да се очертае безпредметен за парижани.

Затова тази вечер на стадион "Васил Левски" целта е повече от ясна. Само и единствено победа за Лудогорец. И тогава със сигурност тимът от Разград ще си осигури участие на мачовете от Лига Европа през пролетта.