Представител на ТК Банкя на 1/4-финал на двойки в турнир на ITF

Вениамин Нив с победа заедно с партньорът му Лоренцо Мусети от Италия

Вениамин Нив (ТК Банкя) и партньорът му Лоренцо Мусети (Италия) стартираха с победа участието си в надпреварата до 18 години във Великобритания, който е от пета категория на ITF. Двамата елиминираха представителите на домакините Джордж Хътчингс и Джошуа Тейлър с 2:6, 6:1, 10:3. В следващия кръг Нив и Мусети, втори в схемата, ще се изправят срещу Брадли Букланд и Рахул Докиа.

Леонид Шейнгезихт (ТК Левски) и Андреас Неж (Унгария) пък допуснаха поражение на турнира до 18 г. в Словения от четвърта категория на ITF. Те отстъпиха на старта на надпреварата срещу Йохан Гарперед (Швеция) и Емил Худ (Великобритания) с 3:6, 3:6. Утре Леонид, който е поставен под номер 2, ще изиграе първата си среща на сингъл, където негов съперник ще бъде Роко Савин (Хърватия).

Андреа Дукова (ТК Виа Тенис Стар) пък приключи участието си в турнира до 12 г. в Широки Брег (Босна и Херцеговина). Българката и Евин Мусабегович (Босна и Херцеговина) се отказаха от състезанието  на двойки и така съперничките им Алена Касаткина (Русия) и Лара Неделкович (Австрия) продължиха напред без игра,съобщиха от българската федерация по тенис.