Петър Низамов–Перата на подсъдимата скамейка до дни

Перата е човекът, който въведе "свинските опашки" в отношенията ни с бежанците

„Бях нападнат. На клип, който беше излъчен по Нова телевизия на следващия ден, ясно се вижда в близък план, че едното ми око е затворено, другото - отворено. Това ще го използвам в съда за доказателство”. Това заяви в ефира на на сутрешния блок на Нова телевизия Петър Низамов–Перата, който скоро ще бъде изправен пред съда.


Перата е човекът, който въведе "свинските опашки" в отношенията ни с бежанците. Подобно на Динко, така и Перата е участник в клип, в който връзва трима афганистанци. Звездата му изгря в началото на април, когато видеото видя бял свят в медиите.

Ден по-късно Перата беше задържан за 72 часа. Според разследването групата първо е опитала да обере афганистанците, а след това ги арестувала. Така Перата се сдоби с три обвинения за неправомерно задържане на мигранти и постоя под домашен арест.

Междувременно за него разбрахме, че е с криминално минало - има три присъди за нанасяне на телесна повреда и побой.

След няколко дни Перата отново ще стане главен герой – този път в първото дело у нас за лов на бежанци. Ще отговаря не само за незаконно задържане, но и за притежание на дрога, открита в дома му при обиск. Само за първото – ареста със "свински опашки" - Низамов може да получи 6 години затвор.

В телевизионното студио Петър Низамов твърди, че дрогата ме у била подхвърлена от полицията.

„Никой не е видял какво става. Обискът беше извършен в мое отсъствие. 20-30 човека са били”, заяви Петър Низамов. „Никога не съм лъгал, никога не съм крал”.

Попитан как наркотиците са се озовали в дома му, Низамов заяви, че този въпрос трябва да бъде отправен към полицаите.

„Как се намират наркотици без да има отпечатъци на опаковката”, пита Низамов. Той твърди, че не живее в претърсения апартамент.

„Аз съм отличник, с 5,60 успех по „Право”, имам още два изпита, за да завърша. Смятам да продължа с докторантура”, заяви Низамов.