Националите на Хубчев може да играят контрола в Турция

Срещата ще бъде през февруари

Националният отбор по футбол може да изиграе контролна среща в началото на февруари на турска земя. Такава идея вече е обсъждана, а селекционерът Петър Хубчев се надява подобна контрола да бъде организирана.

Проблемът е, че по това време няма официална дата на ФИФА и националният отбор трябва да се надява на съгласие от клубните отбори. Именно фактът, че по това време доста голяма част от българските отбори са в Турция, прави южната ни съседка фаворит за провеждане на двубоя.

„Има вариант, много трудно ще бъде направен обаче. Излизам от точно такова съвещание, с идея да направим контрола в началото на февруари. Няма официална дата за тези контрола и ще бъде на базата на добрата воля на треньорите. Знам, че в подготовката много трудно някой се съглласява да пусне даден футболист за 5-6 дни”,

„Да, идеята е за Турция. Тъй като по това време доста български отбори са в Турция, тази контролна среща да бъде там, да има по-малко организационни проблеми. Все още не, нямаме нищо конкретно”, допълни Хубчев на  церемония по поставянето на нова камбана в "Международния парк на децата от света" в София.