Евтимова, Лазов, Лазаров и Донски с победи в турнирите на ITF

Диа Евтимова се класира за втория кръг на турнира в Анталия

Националът на България за купа "Дейвис" Александър Лазов се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в турския курорт в Анталия с награден фонд 10 хиляди долара. Поставеният под номер 6 Лазов елиминира на старта участващия с "уайлд кард" бразилец Лукас Куеле с 6:7(2), 6:2, 6:2 след малко повече от два часа игра. Така Лазов заработи 1 точка за световната ранглиста, а за място на четвъртфиналите той ще срещне германеца Паул Вьорнер.

Националката на България на "Фед Къп" Диа Евтимова се класира за втория кръг на турнира в Анталия с награден фонд 10 хиляди долара. Поставената под номер 4 Евтимова победи на старта без особени затруднения японката Рио Китагава с 6:2, 6:2 за 58 минути. Така 29-годишната софиянка заработи 1 точка за световната ранглиста и 196 долара, а за място на четвъртфиналите тя ще играе срещу Матилде Девитс (Белгия). Ани Вангелова и Валерия Погребняк (Русия) пък отстъпиха на Матилде Девитс (Белгия) и Мариариени Гутиерес (Венецуела) с 6:7(4), 7:6(1), 6:10 в среща от първия кръг при двойките в същата надпревара. Утре Вангелова започва участието си на сингъл срещу Мария Коритцева (Украйна).

Александър Лазаров и Александър Донски се наложиха над британците Майкъл Морфи и Морган Филипс с 6:2, 7:5 в среща от първия кръг на двойки на турнира в Хераклион (Гърция) с награден фонд 10,000 долара. В следващия кръг техни съперници ще бъдат вторите в схемата хървати Домагой Биеско и Антун Видак. В турнира за жени на същото място Михаела Кафтанова и Бетина Кужнини (Хърватия) отстъпиха с 2:6, 1:6 срещу Кристиана Ферандо (Италия) и Михаела Боев (Белгия) в първия кръг при двойките.

Участващите с "уайлд кард" на турнира за мъже в Тунис с награден фонд 10,000 долара Карен Хачатрян и Юри Хачатрян бяха надиграни от румънците Серджо Букур и Сорин Йордаке с 1:6, 1:6,съобщава българската федерация по тенис.