Кристиано Роналдо: Гризман с усмивка ми каза "Мразя те"

Преди финала на европейското в Париж французите изглеждаха много самоуверени

Днешният брой на "Франс Футбол" има интервю с Кристиано Роналдо. Португалецът говори за финала на европейското първенство на 10 юли в Париж. На "Стад дьо Франс" Португалия стана европейски шампион   след като успя да победи французите с 1:0 в продълженията с гол на играча на Лил  Едер.

Роналдо говори за миговете преди започването на финала, за контузията, която го сполетя и за срещата си в заведение в Маями с Антоан Гризман.


"Преди финала бях убеден,че най-важното нещо за нашия отбор е спокойствието. Ние имахме голямо предимство.А именно,че не бяхме фаворити в този двубой", започва разказа си Роналдо.

"Французите мислеха,че ще спечелят лесно този мач. Гледах им физиономиите на всички. Усетих ги прекалено отпуснати и бяха доста усмихнати. Всеки може да се усмихва разбира се. Но те изглеждаха предварително много самодоволни", спомня си Роналдо.

"Аз се възползвах от това тяхно чувство и като капитан започнах да мотивирам моите съотборници.Бях убеден,че Франция ще ни атакува постоянно, а ние ще имаме няколко шанса и трябва да ги използваме", добави Роналдо.

"Не дръпнах реч на отбора,но като капитан поговорих с всеки поотделно.На Пепе например му казах,като опитен футболист да дава кураж на по-младите. В този момент започнах леко да се изнервям. Но докато имах положителна енергия се стремях да я предам на останалите", бе категоричен Роналдо.

"Когато получих контузията и влязох в съблекалнята не спирах да плача. Мислех,че е някаква много тежка контузия. Лекарят на отбора ми каза,че ще се оправя", говори спокойно Роналдо.

"Интересно е,че малко след финала в Париж с Антоан Гризман се засякохме по време на ваканция в едно заведение в Маями. Той вечеряше със своята годеница. След което дойде на моята маса и със съзаклятническа усмивка ми каза "Кристиано, мразя те", разкрива Роналдо.