Александрина Найденова загуби от казахстанка

Александра Драганова приключи участието си в турнира в Хераклион с награден фонд 10 000 долара

Александрина Найденова загуби от бившата номер 42 в света Галина Воскобоева (Казахстан) с 2:6, 2:6 в първия кръг на турнира на ITF във Валенсия (Испания) с награден фонд 25,000 долара и гостоприемство. Българката ще вземе една точка за световната ранглиста WTA.

Александра Драганова, която успя да премине през квалификациите на сингъл, приключи участието си в турнира в Хераклион (Гърция) с награден фонд 10,000 долара. Тя отстъпи на участващата с „уайлд кард“ Тифани Уилям (Великобритания) с 2:6, 3:6 в първия кръг на основната схема. На двойки Драганова и Дария Шеломенцева (Русия) загубиха много драматично от американките Акико Окуда и Никита Уберои с 6:3, 5:7, 9:11. Останалите наши представители в този турнир са Михаела Кафтанова, която ще играе на двойки и националът ни за Купа „Дейвис” Александър Лазаров, поставен под номер 6 в основната схема.

Розалина Юсева (ТК Дема) допусна поражение във втория кръг на квалификациите на турнира до 18 г. от четвърта категория на ITF в Словения. Българката отстъпи на Маруся Планк (Словения) със 6:7(3), 4:6. На същия турнир, но при юношите ще участва Леонид Шейнгезихт (ТК Левски). Той е поставен под номер 2 в основната схема.

Вениамин Нив (ТК Банкя)отстъпи с 1:6, 3:6 срещу Себастиан Тонг (Великобритания) в среща от първия кръг на сингъл на  турнира за юноши и девойки до 18 години във Великобритания. Надреварата е от пета категория на ITF. 16-годишният ни тенисист ще вземе участие и в надпреварата по двойки, където е поставен под номер 2 заедно с италианеца Лоренцо Мусети. На старта на състезанието техни първи съперници ще бъдат представителите на домакините Джордж Хътчингс и Джошуа Тейлър., съобщи българската федерация по тенис.