Започна двустепенно компютърно подпомагано командно-щабно учение „Щит – 2016 г.“

По време на учението ще бъдат отработени задачи по планиране и провеждане на национална операция в отговор на новите рискове и заплахи за националната и международната сигурност

Двустепенно компютърно подпомагано командно-щабно учение „Щит – 2016 г.“ започва от днес, 21 ноември, в района на Националния военен учебен комплекс „Чаралица”. То е част от планираните за 2016 г. учения за поддържане на оперативните способности на Българската армия и ще се проведе до 25 ноември 2016 г. По време на учението ще бъдат отработени задачи по планиране и провеждане на национална операция в отговор на новите рискове и заплахи за националната и международната сигурност.  

В „Щит – 2016 г.“ ще  участват военнослужещи от Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, щабовете на Съвместното командване на силите (СКС), на видовете въоръжени сили, и на военни формирования, Щабният елемент за интегриране на силите на НАТО, както и структури на държавни ведомства, агенции, областни управи и общини.