Омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия по проблемите на децата с увреждания

Общество

21-11-2016, 08:46

Снимка:

Пресцентър на Омбудсмана на Република България

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Специално внимание ще бъде обърнато и върху нефункциониращите регистри за статистическа информация

Омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия на тема „Достъпът на децата с увреждания до правата им – реални проблеми и възможни решения“. 

Форумът ще се проведе в днес, 21 ноември 2016 г., от 11 часа в институцията на омбудсмана  - гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 22.

Участници в дискусията са кметът на Столична община Йорданка Фандъкова,  изпълнителният директор на Агенцията за хора с увреждания Минчо Коралски, представители от министерствата на труда и социалната политика и здравеопазването, Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето, Комисията за защита от дискриминация, експерти от  Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към МС, от Център „Фонд за лечение на деца“,  специалисти от неправителствени организации.

Обсъждането е организирано в три модула, в които акцент ще са услугите за личен и социален асистент, социално-икономическата закрила, помощно-техническите средства и медицинските изделия. Специално внимание ще бъде обърнато и върху нефункциониращите регистри за статистическа информация.