Мартин Димитров: Не давам повече от година за кабинет на БСП

Росен Петров: Въпросите от референдума крият рискове и популизъм

"Ако БСП направят кабинет, повече от година не им давам. Това е максималния срок на ляв кабинет. Важно е и сега парламентът да си гледа работата. Ако има мажоритарни избори, е важно да има втори тур. Това ще даде шанс на тези, които не са първа или втора политическа сила. Аз съм за немската система, която е от смесен тип". Това заяви депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров пред Нова телевизия.

"Разбира се, че резултатите от референдума трябва да бъдат уважени. Това и следващото НС не трябва да ги въвежда, без да се мисли", добави Димитров.

"От тази въртележка на избори, ще ни се завие свят. Един парламент с 10 партии поражда нестабилност", заяви Росен Петров от БДЦ. "Слави е човек, който сам се е изградил. Даде много от себе си, за да е това, което е сега. Този референдум не е на Слави, а на хората. Да, въпросите крият рискове и крият популизъм. Къде бяха партиите, за да кажат, че това е популистко? Колко пъти му гостуваше Радан Кънев, защо не му го каза на Слави? Нека разговорът за референдума да се случи в обществото", подчерта бившият сценарист на Трифонов.