Коледен бал събира средства за образование на бургаските деца

Бургас Лайф

20-11-2016, 09:37

Снимка:

флагман.бг

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Малки християнчета правят благотворителен базар

Ще бъдат закупени манекени и консумативи за обучение по първа помощ

Коледна магия ще завладее Бургас на 26 ноември. Една кауза отваря сърцата на десетки граждани в най-добрият град за живеене на България. Доброто ще бъде реалност в Благотворителния коледен бал на Национално Сдружение „Младежки Глас“.
Тази година младите хора събират средства за оборудване на кабинети по Първа долекарска помощ в 4 бургаски училища. Образователната кауза е съвместно с Българския Червен Кръст – Бургас. „Младежи обучават младежи доказан ефектен метод“ споделят инициаторите на идеята.
Целта на кампанията е да създаде устойчиви знания и навици за оказване на първа помощ на младежи от няколко училища в град Бургас. Средствата за образователната кауза ще се насочат към закупуване на манекени за сърдечен масаж и обдишване; ранички, оборудвани с бинтове, марли, триъгълни кърпи и всичко друго, необходимо за третиране на пострадал. Във всяко от училища ще бъде поставено специално изработено табло – как се оказва първа помощ с илюстративен материал. Раничката и манекенът ще се съхраняват в специални стаи. Обучението включва деца от 5 или 6 клас в предвид сложността на материята.