Великобритания ограничи възрастта на непридружените деца бежанци, които ще приеме от лагера "Джунглата" в Кале, Франция.

Това съобщава The Times, като се позовава на ръководство, което е разпространено между дирекции в британското вътрешно министерство.

В документа се посочва, че деца на възраст до 15 години от Сирия и Судан ще имат право на разглеждане на документите им за прием в Обединеното кралство. Право да бъдат приети в страната независимо от своя произход имат също така деца до 12 години.

Ограниченията за възраст не касаят такива, които имат родственици, вече живеещи във Великобритания.

Благотворителни и доброволчески организации считат, че с подобни ограничения правителството изключва от възможностите за прием деца бежанци от Афганистан и Еритрея, които представляват над 40% от всички безпризорни деца от Кале.

Лондон се ангажира да приеме до 2020 година 3 000 непридружени деца от разрушения вече лагер в Кале, добил печалното наименование "Джунглата".

Първата група деца вече пристигна във Великобритания през октомври месец. Тогава много британски медии публикуваха фотоси с бежанците, много от които изглеждаха значително по-възрастни от 18 години.