Посланикът на Република Южна Корея в България Шин Бу-нам посети Стара Загора

След срещата в Областна администрация Георги Ранов и неговият гост посетиха Античния форум и Регионалния исторически музей

На първо официално посещение в Стара Загора днес беше посланикът на Република Южна Корея в България г-н Шин Бу-нам, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Той бе посрещнат от областният управител Георги Ранов.

Негово превъзходителство и инж. Ранов разговаряха за възможностите за задълбочаване на връзките между Южна Корея и област Стара Загора.  Ранов запозна посланика с историята на региона, природните дадености и икономическото му развитие. Той акцентира върху културните и туристически обекти, които биха представлявали интерес за гости от азиатската държава. Губернаторът разказа и за динамично развиващия се в региона спа- и винен туризъм.

След срещата в Областна администрация Георги Ранов и неговият гост посетиха Античния форум и Регионалния исторически музей. Посланик Шин Бу-нам, който посещава за първи път Стара Загора, остана впечатлен от древната история на града и от богатата сбирка на музея.