Лиляна Павлова: Не трябва да управляваме напук и на инат

За да няма криза, а стабилност в страната е важно да приемем бюджета, да има експертен служебен кабинет и да имаме честни избори догодина

„Не трябва да управляваме напук и на инат”. Така регионалният министър в оставка Лиляна Павлова коментира оставката на правителството, подадена след неуспеха на ГЕРБ на президентския вот.

„Оттеглихме се, защото хората очевидно подкрепиха левите политики и послания”, каза Павлова в ефира на „Събуди се” по Нова тв.

Тя категорично заяви, че сега ГЕРБ трябва да се отдръпне, за да открие и анализира грешките си.

„Сега, за да има стабилност, трябва да бъде приет предложеният от нас бюджет, да имаме експертен служебен кабинет и след това - честни и прозрачни предсрочни избори”, каза още Павлова.

Тя отбеляза, че през изминалите две години ГЕРБ е правила много компромиси, за да бъде постигнат баланс.

„Съобразявахме се с нашите коалиционни партньори и в крайна сметка те обираха позитивите, а за нас оставаха само негативите. Майките на успеха се оказаха много”, коментира още Павлова. Трябва ни експертен служебен кабинет, който да подготви предстоящите избори. Мандатът на този кабинет (на ГЕРБ) да формира стабилно управление вече е изчерпан, заяви министърът в оставка Лиляна Павлова.

Важно е да имаме стабилност. Тя може да бъде постигната с експертен кабинет, назначен и от Плевнелиев, и от Радев, уточни тя.

Попитана за евентуален сценарии за това Патриотите да направят кабинет, тя заяви: Нека опитат. Да видим какво могат да направят. До преди месец подкрепяха нашия кабинет, а след като започна президентската кампания обърнаха нещата.

За да няма криза, а стабилност в страната е важно да приемем бюджета, да има експертен служебен кабинет и да имаме честни избори догодина, уточни тя.

Павлова отказа да отговори дали ГЕРБ би управлявало в коалиция с БСП. "Доказахме, че можем да правим компромиси и да работим с всички. Компромис няма да правим единствено с ДПС. Но не сега е моментът да предрешаваме бъдещо управление", допълни тя.