Днес ще бъде предимно слънчево

Над планините ще бъде слънчево и сравнително топло

Днес ще преобладава слънчево време. Сутринта на места в равнините и низините ще е с мъгла или ниска облачност, по-трайна в западната част на Дунавската равнина, където и дневните температури ще останат по-ниски – от 7° до 9°. В останалата част от страната максималните ще са между 11° и 16°. В Източна България вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е до умерен. През нощта срещу неделя в равнинните части на страната ниската облачност ще се увеличи и видимостта в много райони значително ще намалее. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде слънчево и сравнително топло. Ще духа до умерен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-съществени увеличения на облачността в сутрешните и вечерни часове. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.