Цветанов: Държавата изглежда стабилно - финансово и икономически

Оставката на Борисов спряла редица кадрови промени в правителството

"Съставихме правителство, от което ГЕРБ определено понесе най-голяма щета. Нямаше съразмерно разпределение на министерските позиции и това е още едно доказателство, че ГЕРБ никога не е стремяла да участва във властта на всяка цена, а просто винаги сме се ръководили само и единствено от обществения и националния интерес. Днес държавата изглежда стабилно - финансово и икономически. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на "Денят започва" по БНТ.

По думите му подадената оставка на премиера Бойко Борисов е стопирала сериозни кадрови промени в правителството. Цветанов отбеляза, че 2 години ГЕРБ се е съобразявал с всяко предложение на Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

"Нямаше как да продължим по този начин, трябваше да се търси друга конструкция за управлението на страната. Реформаторският блок вече не е сплотения обект като през 2014 г., когато влезе в НС. Патриотичният фронт пък започна да изисква неща, които дори не сме обсъждали. За пример давам искането им за минимална пенсия от 300 лв., за да подкрепят бюджета за 2017 г.", посочи Цветанов.

Цветанов каза още, че ГЕРБ застава изцяло зад въвеждането на мажоритарни избори, както поискаха над 2 милиона избиратели на референдума. Основната цел е те да бъдат въведени още преди предсрочните парламентарни избори. По неговите прогнози те ще се случат между 22 март и 2 април, защото след това следват Цветница и Великден.