Продължават политическите консултации при президента

Президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултация с представители на парламентарната група на Българската социалистическа партия

Съгласно конституционните правомощия на държавния глава по чл. 99, ал. 1 президентът Росен Плевнелиев започна консултации с парламентарните групи в 43-то Народно събрание след гласуваната оставка на правителството с министър-председател Бойко Борисов.

Днес в 16.00 часа на „Дондуков“ 2, президентът Плевнелиев ще проведе консултация с представители на парламентарната група на Българската социалистическа партия.

 

Припомняме, че при вчерашната консултация с лидера на ПП ГЕРБ и министър-председател в оставка Бойко Борисов, върна мандата за съставяне на правителство.

 

„Съобразявам се изцяло с избора на народа, той си каза мнението. Не искам да участваме в служебното правителство, нека Росен Плевнелиев и Румен Радев седнат и направят служебния кабинет. БСП се чувстват победители, нека си дадат кабинет, ние предложения нямаме.“ Това каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с президента Росен Плевнелиев.

Консултациите с парламентарно представените сили продължават и през следващата седмица.