Валери Симеонов: ГЕРБ да не връща мандата, а да направи ново правителство

Валери Симеонов поиска ГЕРБ да направят ново правителство с друг премиер

Обръщам се към колегите от ГЕРБ да преценят трезво ситуацията и когато президентът Росен Плевнелиев им връчи мандата да не го връщат, а да съставят правителство в почти същия състав, но с друг министър-председател. Това заяви председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери  Симеонов от парламентарната трибуна.
По думите му така ще се отговори на желанието на хората и няма да се допусне срив и анархия в държавата.
Симеонов обяви, че ПФ ще гласуват "за" оставката на кабинета. Патриотите смятат, че това правителство е свършило много полезна работа и са били решени изключително ключови и рискови проблеми. 
Симеонов даде за пример стабилизирането на банковата система след КТБ, поставеното начало на промяна в Съдебната система, изплащането на дълговете по АЕЦ "Белене", изграждането на преградното съоръжение с Турция и други.
Валери Симеонов отбеляза, че не е съгласен с изказване на Бойко Борисов, направено от трибуната на НС, че има ново мнозинство в парламента. Няма ново мнозинство в този парламент, в следващия може и да има, заяви Симеонов. Според него мнозинството си е същото, дори увеличено.
Председателят на ПГ на ПФ отбеляза, че и те са правили много компромиси, когато е било необходимо. По думите му изминалите избори са били не толкова за президент, колкото вот на недоверие.