Две български победи в международни тенис турнири

Драгомир Драганов започна с убедителен успех участието си на сингъл на турнира на Тенис Европа до 12 г. в Анталия (Турция), съобщават от БФТенис. Българинът се наложи с 6:1, 6:0 над Махмут Емре Гурмеръч (Турция) и ще се изправи срещу друг турчин – Кан Шарп Сахиноз. При момичетата Виолина Митрофонова и Яна Стоянова (Македония) се класираха за втория кръг на двойки, след като победиха туркините Рана Бенан Демир и Зайнеп Су Явус с 6:1, 6:1. В следващия кръг те ще срещнат други представители на домакините – Лейла Нилуфер Елмас и Айзе Наш Ярдъмчъ.

Юри Хачатрян, който получи покана от организаторите за турнира в Хамамет (Тунис) с награден фонд 10,000 долара, отстъпи в първия кръг на французина Мануел Жинар с 2:6, 0:6.

Гергана Топалова отстъпи на бившата №1 в европейската ранглиста до 14 г. Дария Фрайман с 1:6, 3:6 в среща от втория кръг на турнир от категория 2 на ITF до 18 г. в Израел.

Александрина Найденова и Патрисия Мария Тиг (Румъния) отпаднаха на старта на надпреварата на двойки на турнира в Шънджън (Китай) с награден фонд 100,000 долара след поражение от китайките Ин Жан и Сю Ван с 3:6, 4:6. Утре българката започва участието си на сингъл, като първата ѝ съперничка е топ поставената Киан Ван (Китай).

Ани Вангелова отстъпи на Келя Льо Биан (Франция) с 3:6, 6:7(1) в първия кръг на турнира в Хераклион (Гърция) с награден фонд 10,000 долара.

Елица Костова и Изабелла Шиникова утре започват участието си в основната схема на турнира по тенис на WTA на твърди кортове от сериите "125К" във френския град Лимож с награден фонд 125,000 долара. 131-ата в световната ранглиста Костова започва срещу поставената под номер 6 Дона Векич (Швейцария), а 136-ата в света Шиникова стартира срещу Луцие Храдецка (Чехия).