Четири победи за българите в международни тенис турнири

Ани Вангелова и Влада Екшибарова (Израел) се класираха на четвъртфиналите на двойки на тенис турнира в Хераклион (Гърция)

Ани Вангелова и Влада Екшибарова (Израел) се класираха на четвъртфиналите на двойки на тенис турнира в Хераклион (Гърция) с награден фонд 10,000 долара след успех над Джесика Хоу (САЩ) и Андиела Новчич (Сърбия) с 6:4, 6:3, съобщава БФТенис. В спор за място на полуфинала третите поставени ще срещнат румънките Йоана Иван и Йоана Тоанчина. Утре Вангелова ще започне участието си поединично.

Александра Драганова и Дария Шеломенцева (Русия) също постигнаха победа на старта – 3:6, 6:3, 10:3 над Челси Мей Самуейз (Великобритания) и Ноа Лиау а Фонг (Холандия) и ще се изправят срещу вторите поставени Сара Бет Грей (Великобритания) и Емили Франкати (Дания). На сингъл Драганова остана на победа от основната схема.

Александър Донски се класира за основната схема на турнира в Хераклион (Гърция) с награден фонд 10,000 долара, след като в последния кръг на пресявките победи Делф Гьолке (Германия) с 6:2, 6:4. Следващият му опонент е Хуан Лисаритури (Испания).

Виолина Митрофонова не остави никакви шансове на Дафне Пашин (Турция) и след 6:0, 6:0 си уреди среща със Сузана Кубача (Полша) в втория кръг на турнира на Тенис Европа за момичета и момчета до 12 г. в Анталия (Турция).