Бандата на Ходжата вилнее безнаказано във врачанско село

Страх сковава Селановци – селото, където доскоро хората не заключваха вратите си

Най-голямото село Врачанско - Селановци, живее в постоянен страх. Причината – биячи пребиват хора в района, а след това ги притискат да си оттеглят показанията и да не свидетелстват. На някои от нападателите родителите им работят в полицията, разказва собственик на заведение.

Миналата седмица пребили човек в Мизия, а един от пострадалите е с опасност за живота, съобщава bTV. В кой век живеем, пита възмутеният мъж. 
Преди около месец през вратата на заведението в Селановци влиза група от 10 души. Най-агресивно настроен е водачът им. Той удря с юмрук и рита с крак в главата един от нищо неподозиращите клиенти на заведението. След това посяга и на други. Част от тях вече твърдят, че не са били там и нищо не са видели. На излизане продължават да нападат и да бият произволни хора. Всичко това е записано на видеокамерите в заведението.
Собственикът на мястото предостави  кадрите от наглия погром. 
Трима-четирима от потърпевшите са свидетелствали в полицията, споменати са и имена.Ивайло е един от мъжете, които се изправят на пътя на нападателя. Той се опитва да го спре след като първият клиент пада безжизнен на земята. Разказа, че е помислил, че, ако ритне още един път момчето, то ще почине, затова е решил да се намеси.
След това пет-шест души са го набили, разказа Ивайло и показа снимка как е изглеждал на следващия ден – подут и с насинено око. Казва, че му е обидно нещо такова да се остава безнаказано. Обяснява, че живее отскоро там и не познава никой от биячите.
Пребитото в заведението момче вече е оттеглило показанията си и твърди, че не помни нищо.
Водачът на групата, според свидетели, е Цветомир Хаджигризов – Ходжата. Живее в Мизия и е известен в района с побоищата си. Той обаче твърди, че не е ходил в заведението, където става побоят. Три дни след случката обаче бил задържан за 24 часа заедно с други хора. Обвинява полицията в произволщина.
Според брата на собственика на заведението не е възможно записът от видеокамерите да е манипулиран. От полицията съобщиха, че е образувано досъдебно производство, материалите са предадени на прокуратурата, чака се нейното решение.
Собственикът на заведението Георги Георгиев казва, че подобно нещо се случва за първи път при тях. По думите му селото като цяло е спокойно, хората дори не заключват къщите си вечер. Той ги призова да не се страхуват.
Според него това е една група за побоища и за рекет, която пребива хора без свидетели. Той не можа да каже защо се е стигнало до нападението в неговото заведение. Предполага, че може нещо в миналото да ги е провокирало или да се борят за територия и власт. По думите му искат хората да се страхуват от тях, да покажат, че са силни и могат да правят каквото си искат.
Георги Георгиев смята, че на такива неща трябва да се дава гласност. Не е бил заплашван, но на следващия ден, когато нападателите са разбрали, че има камери, са му се обадили. Ходжата е поискал от него да изтрие записите.
По думите на Ходжата поръчител на погрома в заведението е Мирослав Данов от Селановци.