Методи Андреев: Сектански десни проекти нямат шанс в България

Притеснително е, че няма гаранция дали ще бъде изпълнено от Радев посланието му по отношение на ориентацията и изпълнението на трите проекта на Първанов

Нови сектантски десни проекти няма да пробият в тази държава. Това обяви в ефира на Нова телевизия депутатът Методи Андреев, който коментира актуални въпроси, свързани с резултатите от президентските избори и причините за избора на Румен Радев. 

Андреев е категоричен, че политиката „комунизъм – антикомунизъм“ не може да проработи, ако се използва несръчно, защото тогава тя не дава резултат.

Има една мисъл на Бисмарк – всяка политика е по-добра от колебливата политика. Такава беше политиката на ГЕРБ през последните години и това беше забелязано от хората. Правителството не убеди хората, че моделът "кой" е демонтиран, че е прекъсната връзката със задкулисието, че управляващите работят в интерес на средния и дребния бизнес, даже имаше имаше случаи на корпоративното залитане към едрите производители, примерите са не един и два. Затова този вот не беше за БСП, а антисистемен вот на недоволните, които не могат да траят тази ситуация, коментира Андреев.

По думите му, тази посока в управлението и заявлението на Борисов, че ако не спечели изборите, ще подаде оставка, е мобилизирало хората да реагират срещу тази колеблива политика.

Хора с дясно-центристко и проевропейско мислене реализираха наказателен вот към управлението. Защото, ако се върнем назад ще видим, че десните партии в България са губели заради своята вътрешна политика, а не заради своята външна политика. Така беше и когато загуби ОДС. Сега страната ни я очакват тежки месеци и не дай си боже и тежки години. Да не забравяме, че сега имаме избран един силен човек - Румен Радев, който е с огромен кредит на доверие. Това, което е притеснително е, че няма гаранция дали ще бъде изпълнено от Радев посланията му по отношение на ориентацията и изпълнението на трите проекта на Първанов. При този вакум в изпълнителната власт те могат да бъдат превърнати в политика, когато няма контрапункт в лицето на премиера, аргументира позицията си депутатът.

Според него ситуацията отива на зле при едни предсрочни избори, защото най-вероятно тогава ще имаме един ляв, популистки, псевдонационалистичен вот, а това едва ли е добре за страната, посочи още Андреев.