ГЕРБ сигнализира МВР за купуване на гласове във Видин и Ловешко

Подадени са и сигнали за изборни нарушения в Сливен и София

Сигнал за купуване на гласове в ромския квартал във Видин

Председателят на предизборния щаб на ПП ГЕРБ-Видин Християн Христов подаде сигнал до областната дирекция на МВР Видин и Районна избирателна комисия в града за купуване на гласове в ромския квартал „Нов път”, съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

В сигнала Христов посочва, че в офиса на ГЕРБ в гр. Видин е постъпил сигнал, че в квартал „Нов път” се раздават по 30лв., за да се гласува за Румен Радев. 

Парите се раздават от Даниил Томов, жител на квартала, който е регистриран в РИК като представител на ИК, издигнал Румен Радев. Томов е общински съветник от листата на ГД „Единни за промяна”. 80% от общинските съветници от листата на движението са представители на Радев. Сумите с ангажимента да се подкрепи Радев се раздават освен от Даниил Томов, от братята му и от бившия административен служител на квартал ”Нов път” Митко Сотиров, който е бил представител на Инициативен комитет за Румен Радев на първи тур на изборите.

Сигнал за купуване на гласове в село Александрово

ПП ГЕРБ-Ловеч подаде сигнал до РУ-Ловеч за купуване на гласове в село Александрово. „Около 9:00 часа на 13.11.2016 година получих сигнал от жители на село Александрово, община Ловеч, за това, че в селото в розова ългова къща се извършва купуване на гласове във връзка с провеждането на втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България“, се казва в сигнала.

Сигнали за изборни нарушения в Сливен

Предизборният щаб на ГЕРБ Сливен внесе две жалби в РИК-Сливен. Първата е по повод сигнал от представител в СИК 156, според който неизвестно лице е препречило входа на избирателната секция и не допуска гласоподавателите да упражнят правото си на глас. Втората е по сигнал от представител в СИК 21, според който представителя на Инициативен комитет провежда открита агитация и насочва гласоподавателите  в и около местата за гласуване в I ОУ „Хаджи Мина Пашов“ да гласуват за определен кандидат.  В жалбите се призовава Районната избирателна комисия да предприеме всички възможни действия и мерки за предотвратяване на нарушенията.

Сигнал до РИК-25 София за провеждана агитация от страна на Калоян Паргов от БСП

ГЕРБ-София подаде жалба до РИК-25 София за провеждана агитация от страна на Калоян Паргов от БСП. „С настоящия сигнал Ви информирам относно присъствие и поведение от страна на Калоян Паргов – общински съветник и председател на Градския съвет на БСП в протриворечие с нормите на Изборния кодекс. Същият на територията на 61 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - район „Връбница“, където има разположени секционни избирателни комисии, е бил посрещнат с цветя, разговарял е с членове на СИК и е провеждана агитация в нарушение на чл.182, ал.4 от Изборния кодекс. Моля,  на основание чл. 72, ал. 1, т.1 и 20 във връзка с чл.1782, ал.4 от Изборния кодекс, да бъде извършена проверка във връзка с изложените обстоятелства и съответно предприети необходимите действия за преустановяване на посоченото нарушение на Изборния кодекс и санкциониране на нарушителя“, се казва в сигнала.