9.49 процента е избирателната активност в Пловдив-област, има 4 жалби

Избирателната активност на територията на 17 РИК е 9.49 процента от всички, имащи право на глас, който на втория тур са 304 219 граждани. Гласували са 27 051 души. Това каза за ПловдивУтре говорителят на 17 РИК Иван Кърчев. 
"С най-висока активност е  Община Лъки, където процентът на гласувалите е 16. Най-ниска е избирателната активност в Община Стамболийски-8 процента", каза Кърчев. 
Той допълни, че в настоящия моент в 17 РИ са постълипи 4 сигнала, по които членовете на комисия се произнасят в момента.   
"Едната жалба касае разпростняване на избирателния списък, втората е за лошо мастило на единия от печатите на бюлетините. Хората се притестняват, че заради това те могат да бъдат обявени за недействителни.  Според третата жалба се твърди, че във вчерашния ден са развани агитационни материали на територията на Община Раковски. 
Последната жалба е от преди минути. В село Васил Левски, Община Карлово липсвала табела, че комуникацията и дискусиите се ивършват само на български език", каза още Кърчев. 
17 Рик ще се произнесе с решение в рамките на 1 час.