ЦИК е сезиран за неправомерна агитация в деня за размисъл

В кварталите на Кърджали са разхвърляни бюлетини с отбелязан върху тях номер, във Видин раздават агитационни материали

ПП ГЕРБ-Видин подаде жалба в РИК Видин за неправомерна агитация в деня за размисъл. Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ – Видин Християн Христов сигнализира Районната избирателна комисия, че според информация на гражданин, пожелал анонимност, Миглена Катраницова – служител на община Брегово, е обикаляла домовете на хората в деня за размисъл – 12.11.2016г., като е раздавала агитационни материали и е агитирала жителите на Брегово да гласуват за Румен Радев, отбелязвайки № 13 в бюлетината.
Според Христов е налице нарушение на изборния закон, в който ясно е подчертано, че в деня за размисъл се забранява агитацията и разпространяването на агитационни материали.


Жалба в РИК за неправомерна агитация в деня за размисъл подаде областният предизборен щаб на ПП ГЕРБ в РИК Кърджали. В кварталите на града са разхвърляни бюлетини с отбелязан върху тях номер 13.  От няколко дни активисти на ДПС в смесените райони масово агитират за червения генерал Румен Радев. „Бойни групи“ на партията обхождат градове и села, тропат по вратите на домовете, нахълтват в търговските обекти и раздават бюлетини с номер 13. Продължават да го правят и в деня за размисъл. По селата хората на Доган притискат населението да гласува за кандидата на БСП.  Там, където заплахите не вършат работа, агитацията върви с материално стимулиране – между 20 и 50 лева. Десант на ДПС-активисти в подкрепа на Румен Радев върви и в районите на  Хасково и Смолян.