Стефан Шарлопов: На бизнеса не му трябват предсрочни избори

Трябва много внимателно да помислим какво да направим за нашия народ, за да живеем по-добре

Държавата няма да се разцепи. Не очаквам апокалипсиси. Това каза бизнесменът Стефан Шарлопов, коментирайки евентуалния резултат от балотажа днес в ефира на Нова телевизия.
Бизнесменът обаче предупреди, че все пак ако има оставка на правителството ще трябва да бъде назначено служебното правителство. То обаче има за задача да подготви предсрочните парламентарни избори, а не да прави политика. Това на свой ред спира правилното функциониране на държавата. „Ще бъдат изгубени още 3-4 месеца след вота за влизане в ситуацията. В този бурен живот на нас не ни трябват резки движения. Минус за държавата ще е дори чисто технологичното време”, добави милионерът.
 
Шарлопов даде пример с европроект и кмет на селище. Той обясни, че ако един кмет е подготвял проекта една година, при предсрочни парламентарни избори ще има две нови правителства, смяна на властта и инициативата му ще се окаже провалена, ще бъде изгубено време.
 
„Политиците трябва да седнат и да се разберат предсрочни избори да няма”, бе категоричен бизнесменът.  
 
„Стига сме мислили за ЕС, Русия и НАТО. Нека да помислим за България. Трябва много внимателно да помислим какво да направим за нашия народ, за да живеем по-добре. В момента БВП е по-голям от заложеното, но с предсрочни вотове той няма да стане още по-голям”, заяви Шарлопов.
 
Алпинистът Боян Петров се съгласи с бизнесмена и каза, че „никой не обича нестабилността”.