Бойко Борисов: От хората зависи дали ще има политическа криза

Министър-председателят гласува на балотажа

Министър-председателят Бойко Борисов гласува на балотажа на президентските избори. Малко след 9.30 часа тази сутрин премиерът влезе в 78 СОУ "Христо Смирненски” в Банкя, за да упражни правото си на вот.

"Не се чувствам притеснен. Трябва да се притесняват тези, които лъжеха доста по време на кампанията. Виждаме как в Америка едно по едно обещанията им започват да изчезват. Дано българите са с по-силен инстинкт за самосъхранение. На това разчитам”, коментира Борисов.

"Няма как за по-горна инстанция да се гласува. Държавният глава е първата фигура в държавата. Ако вотът на народа е такъв, трябва веднага да се отиде към преформатиране на цялото политическо пространство”, заяви премиерът. "

"Няма нищо мажоритарно в това да се правиш на независим. От едната ти страна Йотова, от другата – Нинова”, каза още той.

Според него 1 лв. партийна субсидия не трябва да има, трябва да е нула лева.

По думите му днес хората ще кажат дали искат стабилност. "Българите имат инстинкт за самосъхранение и мисля, че знаят какво да правят”, допълни той. "Предстои председателство на България в ЕС. 2017 г. трябва да има пълно спокойствие за подготовката. Политическите партии трябва да живеят само с тази мисъл”, коментира министър-председателят.

"Готов съм за оставка. Нали не си представяте, че утре излизам и казвам размислих. ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако загуби днес. Пожелавам им приятна игра на агнешките главички", завърши той.