Очакават ни студ и силен вятър днес

Към 14.00 часа температурите ще са между 6° и 11° и до края на деня ще се понижават

В Източна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него в страната ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

В сутрешните часове на места по високите полета на Западна България ще прехвърчи слаб сняг. Температурите сутринта ще са от 0° на места в западните райони до 10°-11° по морския бряг.

В Дунавската равнина ще духа и временно бурен запад-северозападен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Ще е без валежи, с по-значителна облачност над Северна България и повече слънце на юг. Към 14.00 часа температурите ще са между 6° и 11° и до края на деня ще се понижават.

Атмосферното налягане бързо ще се повишава и към края на деня ще е значително по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието на места в ранните часове все още ще има превалявания от дъжд в процес на спиране. През деня ще се установи предимно слънчево време, с временни увеличения на облачността по северния бряг. Ще духа силен, на моменти – бурен и студен западен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 10° на север, до 14-15° на юг. Температурата на морската вода 12-14°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

В планините преди обяд облачността ще е значителна и в много райони ще е мъгливо. След обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще е ветровито, със силен и бурен запад-северозападен студен вятър, който ще понижава температурите. Към обяд температурата на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4, по-високи ще са в Пирин и Родопите.