Барса вкарва в размисли Коутиньо

Звездата на Ливърпул е искан от каталунския гранд

Предстоят трудни дни и месеци за шефовете на Ливърпул. Ръководството на мърсисайдци ще се опита да стори и невъзможното, за да спаси голямата си звезда Фелипе Коутиньо от ръцете на Барселона.

Според медиите на Острова бразилският национал буквално е подлудил скаутите на "блаугранас" след вчерашното си представяне с екипа на Селесао. Припомняме, че Филипе и компания разбиха Аржентина с 3:0 в световна квалификация за Мондиал 2018. Доброто му взаимодействие със звездата на Барса - Неймар, пък е накарало каталунците да пренесат този страхотен дует и на "Ноу Камп".



Припомняме, че от началото на сезона във Висшата лига Коутиньо се очерта като един от най-важните играчи в състава на Юрген Клоп. Той игра и в 11-те двубоя от старта на кампанията, като отбеляза и пет гола.

Самият мениджър няма никакво намерение да се разделя със своя любимец. Той нееднократно обяви, че би го прежалил за сума не по-малка от космическите 65 млн. паунда.



Мърсисайдци смятат да предложат и нов договор на Коутиньо. "Червените" възнамеряват да удвоят неговата седмична заплата, а освен това и да увеличат освобождаващата му клауза.

Към днешна дата латиноамериканецът е напълно отдаден на английския гранд, но оферта от страна на Барса със сигурност ще го вкара в сериозни размишления.