Найденова с титла на двойки, Терзийска ще играе финал на тенис турнир

Александрина Найденова спечели титлата на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в индийския град Пуне с награден фонд 25,000 долара и гостоприемство. Българката и Ирина Хромачова (Русия), поставени под номер 1, победиха убедително на финала участващите с "уайлд кард" индийки Совджаня Бависети и Ришика Сункара с 6:2, 6:1 само за 46 минути. С успеха 24-годишната българка заслужи десети трофей при дуетите в турнирите на ITF и пети за сезона. Тя също така заработи 719 долара и 60 точки за световната ранглиста на двойки, в която в момента тя заема 99-ата позиция. Найденова е в серия от осем поредни победи при дуетите, след като през миналата седмица спечели трофея в състезание от същия ранг в китайския град Чънчжоу, информират от БФТенис.

Държавната ни шампионка Джулия Терзийска ще играе на финал на двойки на турнира в Шарм Ел Шейх (Египет) с награден фонд 10,000 долара. Българката и Юлия Вашачик (Германия) победиха рускините София Дмитриева и Аида Калимулина с 6:0, 6:1.

Ани Вангелова и Бояна Маринкович (Сърбия) се бориха, но в крайна сметка загубиха от Андреа Ка (Камерун) и Михаела Боев (Белгия) - 6:4, 4:6, 9:11 в полуфинална среща на двойки на тенис турнира в Хареклион (Гърция) с награден фонд 10,000 долара.

Сесил Каратанчева загуби изключително оспорван четвъртфинал на тенис турнира в Уако (САЩ) с награден фонд 50,000 долара. Българката не успя да вземе и гейм в пърия сет на шестата поставена Гейс Мин (САЩ), но след това се съвзе и спечели втория сет. Каратанчева обаче допусна пробив в последния момент на решителния сет и приключи участието след 0:6, 6:2, 5:7.

Националката на България за "Фед Къп" Изабелла Шиникова отпадна от турнира по тенис на твърди кортове в зала в Братислава (Словакия) с награден фонд 25,000 долара. На четвъртфиналите българката, поставена под номер три, отстъпи с 3:6, 6:2, 2:6 срещу чехкинята Тереза Шмиткова, шеста в схемата, за 86 минути игра. Шиникова заработи 654 долара от наградния фонд и 9 точки за световната ранглиста, в която заема 136-о място.