Илиана Раева: Моята човещина ми помогна да спася мечтите на 5 момичета

Имах жестока вътрешна убеденост, че Цвети ще преодолее всичко, сподели Раева

Дни преди големия бенефисен спектакъл "Отборът", с който ще се отбележи предаването на щафетата в националния ансамбъл по художествена гимнастика, президентът на федерацията Илиана Раева говори пред Нова тв.

"Еуфорията около подготовката е страхотна. Шоуто ще бъде една невероятна мултимедия. Ще можете да се запознаете с всяко едно от момичетата по отделно. Всички ги знаят като отбор, но никой не им знае имената. Затова ще ги представим по отделно, защото са страшно различни една от друга”, каза Раева.

"Цвети се възстановява и се чувства много добре. Двигателната й система е на едно добро ниво. Тя дори изяви желание, че иска да присъства на бенефиса. Това е много, много, много личен неин избор. Тя е силно момиче, усетих я много спокойна и усмихната – така както съм свикнала да я виждам”, разказа още Илиана Раева.

"Това беше една от най-жестоките ситуации, в които съм попадала. В Израел всички искаха да се откажат, но решението им ми се струваше налудничаво. Когато изпадна в такава ситуация, мобилизирам се до краен предел. Аз знаех, че тя е жива, имах жестока вътрешна убеденост, че ще преодолее всичко”, продължи Раева.

"Моята човещина ми помогна да спася мечтите на 5 момичета. Ако аз нямах тази любов към тези момичета и към мечтата, която имахме... Хората го приемат по друг начин. Не! Аз съм отдала сърцето си за нещо много красиво. И то беше истинско красиво през цялото време, с всичката болка, която изживяхме. Моето е човещина, аз така разсъждавам. Голямата ни победа бе в Израел", категорична беше тя.

"Аз тази година преживях невероятно неща. Това бе може би един цял живот за един човек като емоции говоря. Аз бях разпъната в Израел. Като отдадох в стената на плача да си напиша листчето си дадох сметката, че в Израел ме разпънаха на кръст, а когато в Рио видях статуята на Христос си казах, че там възкръснах. Загубих майка си. Роди се внучката ми. Дадох си сметка, че животът е невероятна палитра", каза още председателят на федерацията по художествена гимнастика..