Министър Кралев се включи в турнир по спортна стрелба за медии

Турнирът се провежда на 11 и 12 ноември в стрелбищен комплекс „Гео Милев“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в турнира по спортна стрелба за медии „Не-димящи дула“, с който беше закрит първия ден от второто издание на турнира по стрелба „Софарма“ в София.

Турнирът на фармацевтична компания “Софарма” и стрелкови клуб “Левски-Софарма” се провежда на 11 и 12 ноември в стрелбищен комплекс „Гео Милев“. В първия ден на турнира беше състезанието на пневматичен пистолет. Maрия Гроздева и Андреян Ангелов спечелиха златото в състезанието на 10 м пистолет при жените и мъжете. При жените втора остана Антоанета Бонева, а трета се нареди Гинка Дачева. Второ постижение при мъжете записа Самуил Донков, следван от Дончо Дончев. При юношите победител стна Кирил Киров, следван от Димитър Недялков  и Николай Панов. Турнирът ще завърши със състезание по стрелба с пневматична пушка 10 м.

След приключването на първия състезателен ден стрелкови клуб “Левски-Софарма” организира турнир по спортна стрелба за медии, в който се включиха над 20 журналисти, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и изпълнителният директор на „Софарма“ Огнян Донев. След оспорвани квалификации под ръководството на Мария Гроздева и Антоанета Бонева министър Кралев се класира сред първите осем за финалите със 65 точки от 10 изстрела, но отстъпи мястото си на следващия в класирането, заради ангажименти. Победител в турнира стана двойката Антоанета Бонева и Мариана Гомилева от радио „София“, втори се класираха Мария Гроздева и Васил Василев от "Софарма", а трети Диана Димитрова от Софарма и Веско Вълчев от Дарик радио.