Оставиха в ареста мъж, обвинен за иманярство

Става въпрос за иманярство и трафик на антични ценности

Окръжен съд Пловдив определи мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на Георги Гeоргиев. от гр. Хисаря. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата
Георги Г. е привлечен към наказателна отговорност за две умишлени престъпления, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода”.
Окръжен съд Пловдив намери, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е осъществил тези престъпления. Този извод съдът извежда най-вече от обясненията на другия обвиняем З., от показанията на свидетелите, които показания очертават водещата роля на обвиняемия Георги Г. в процесното престъпление, както и от други писмени и веществени доказателства по делото. Съдът счете, че е налице и реална опасност да извърши престъпление. Тази опасност съдът изведе не толкова от обремененото съдебно минало на обвиняемия Георги Г., както и от обстоятелството, че той е привлечен към наказателна отговорност за две тежки умишлени престъпления от общ характер, а от конкретните обстоятелства, при които са извършени престъпленията – изключително добра организация и планираност на мероприятията, ангажираност на не малък брой лица.
Съдът намери, че не е налице реална опасност да се укрие, което се подкрепя от това, че той е семеен, с постоянен адрес на местоживеене и е  трудово ангажиран.
Определението на съда подлежи на обжалване и протест, като при постъпили жалби и/или протест делото е насрочено за разглеждане пред Апелативен съд Пловдив на 17.11.2016 г.