Десните в Карлово се обединиха: Излезте са гласувате за Цачева-Манушев, в неделя битката е за демокрацията

Представители на десните сили в Карлово заявиха категоричната си подкрепа за кандидат-президентската двойка на ГЕРБ за балотажа. Това стана на среща със стотици членове и привърженици на ГЕРБ, представители на Реформаторския блок, на СДС, които препълниха залата на читалището в Карлово.
Пред тях с лицата си застанаха  народните представители от ГЕРБ д-р Христо Грудев, от Реформаторски блок - Никола Хаджийски, зам.- председателят на СДС и кмет на Карлово д-р Емил Кабаиванов, зам.- председателят на областната структура на СДС и председател на сините в Сопот Георги Пилев, областният координатор на ГЕРБ и зам.-кмет на Пловдив Розалин Петков, председателят на общинската структура на ГЕРБ Данка Люртова и председателят на сините в града на Левски Антон Минев.Те се изправиха пред съгражданите си, за да обяснят, защо повече хора трябва да излязат в неделя и да пуснат своя глас.
Те призоваха да се гласува за най-подготвената кандидат-президентска двойка Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. „Не сме безгрешни, но сме истински и предвидими. Трябва да запазим стабилността в държавата. Доверете се на най-подготвените и компетентни кандидати. 30 милиарда евро чакат да бъдат усвоени от нашата страна. Дали това ще се случи, ако нямаме президент, който да е разбиращ, познат в Европа, действащ праволинейно”, призова от трибуната д-р Грудев.
„Ние ще спечелим тези избори. Но за целта трябва и вие да помогнете. Защото дясното управление ще продължи политиката на страната такава, каквато е сега-стабилна и възходяща. За това нека всеки говори с близки и познати, да убеди повече хора в неделя да отидат до урните и да изберат бюлетина номер 17, призова и народният представител Никола Хаджийски”.
„Миналата седмица изборите свършиха. В неделя е битката за демокрацията, ние сме разумни хора и няма да позволим нестабилност в държавата”, бе категоричен и Розалин Петков. „Румен Радев не може да бъде алтернатива на сегашното управление. Той е новобранец в политиката, а в казармата новобранците се управляват от фатмаците”, заяви Георги Пилев.
Д-р Емил Кабаиванов предизвика дълги аплодисменти с новината, че вчера от Министерството на регионалното развитие и благоустройството е пристигнала чакана вест. За Карлово се отпуска безвъзмездна финансова помощ по проект: „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020” за близо 12 милиона лева.
„Сега е време за работа. До неделя трябва здраво да поработим. Да не позволим България да тръгне назад, за изберем правилния президент, който ще продължи да води страната към успех и просперитет”, призова и Кабаванов. Преди дни СДС излезе  официално с призив да се гласува за кандидат-президентската двойка Цачева-Манушев.
„Днес, повече от всякога, е важно да вървим по правилния път. Светът се променя пред очите ни. Защото обединена Европа е застрашена от мигрантската вълна и войната на Изток. Защото само лидери с ясна и твърда позиция за ориентацията на България, могат да я преведат през опасностите и предизвикателствата на усложнената международна обстановка! Президентът, който ще застане начело на България, трябва да е човек без колебания накъде е вярната за Родината посока! Който няма да позволи намесата на Кремъл в политиката на страната ни! Който ще бъде приет с доверие от евроатлантическите ни партньори!”, се казва в декларацията на сините.