В петък започва квалификационният турнир за "3Т – Тенис Тийм Талант" до 12 г.

Водачи в схемите са Димитър Пенчев (ТК Кристи Дряново) и Джулия Златева (ТК Тича, Варна)

След като миналата седмица 14-годишните изиграха квалификационния си турнир по проекта "3Т – Тенис Тийм Талант", сега фокусът е към 12-годишните състезатели, информира БФТенис. От петък  до неделя (11-13 ноември) на кортовете на ТК "Диана" в столицата осем от най-добрите ни момичета и момчета, родени след 01.01.2005 г., ще се борят за призовите места в надпреварата. Водачи в схемите са Димитър Пенчев (ТК Кристи Дряново) и Джулия Златева (ТК Тича, Варна).

Вече са известни и първите състезания, на които децата ще вземат участие в началото на 2017 г. А отборът ще започне със смятания за най-силен турнир в света в тази възраст  – Open Super 12 Auray (Франция) (20-26 февруари)и с 33.Slavoj Greblo Memorial  (Хърватия) – (20-26 март). Състезателите от втория отбор пък ще стартират с Azores Open 12 & Under (Португалия) – (06-12 март). Задължителна част от програмата на двата отбора ще бъдат трите международни турнира в България, домакини на които ще бъдат Добрич, Сливен и София.

 Ясни са и имената на капитаните на всички отбори по проекта за 2017 г. Йордан Кънев е треньор на А отбор до 14 г., Крум Крумов на Б отбор до 14 г. Новите попълнения в екипа са Валентин Димов и Даниел Ангелов, които ще водят съответно А отбор до 12 г. и Б отбор в същата възраст.

Припомняме, че квалификационният процес за проекта "3Т – Тенис Тийм Талант" за 2017 г. се състои от два етапа. За класирането на състезателите ще бъдат взети предвид резултатите им на двете надпревари на ТК "15-40" и ТК "Диана", съответно във възрастите до 14 г. и до 12 г., както и представянето им на Държавното първенство в зала. Домакин на първенството до 12 г. ще бъде ТК "Бароко Спорт" в София (8-14 януари), а 14-годишните ще спорят за титлата държавен шампион на закрито от 15 до 21 януари във Варна. Домакин на първенството ще бъде ТК "Черно море Елит".

Проектът "3Т – Тенис Тийм Талант" навлиза в своята втора година. През 2016 година състезвателите успяха да спечелят общо 24 титли и 5 втори места в престижни международни състезания в цяла Европа. През 2017 година проектът ще подпомогне участието в престижни международни надпревари на двойно повече деца, след като ще бъдат подпомогнати и състезателите до 14 г.