Цачева: Ще насърчавам развитието на образованието, културата и спорта (видео) - bulgaria.utre.bg

Цачева: Ще насърчавам развитието на образованието, културата и спорта (видео)

10 ноември 2016, 15:54 | Мила Иванова
 • Снимка:
  Пресцентър ГЕРБ

 • Снимка:
  Пресцентър ГЕРБ

 • Снимка:
  Пресцентър ГЕРБ

 • Снимка:
  Пресцентър ГЕРБ

 • Снимка:
  Пресцентър ГЕРБ

 • Снимка:
  Пресцентър ГЕРБ

 • Снимка:
  Пресцентър ГЕРБ

 • Снимка:
  Пресцентър ГЕРБ

Само чрез насърчаване развитието на образованието, културата и спорта България може да продължи да се развива.

Само чрез насърчаване развитието на образованието, културата и спорта България може да продължи да се развива. Като президент аз ще работя за това младите хора да бъдат успешни граждани на България, на Европа и на света. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с популярни артисти, спортисти и общественици в София. “Ние с вицеадмирал Пламен Манушев истински милеем за България, за духа на България, за ценностите, които имаме като народ”, допълни тя.

Цецка Цачева бе категорична, че когато трябва да вземе политическо решение, тя винаги ще се допитва не само до експертизата на академици от научната област. “Винаги ще се търся вашето мнение – мнението на хората, които имат безценен опит и познания във всички области. Вие, спортистите и творците, сте най-добрата реклама за България с вашите постижения. Като президент винаги ще популяризирам колко красива държава е България и колко поводи за гордост имаме във ваше лице. Историята, културата на България – това е истината, това е ключът за развитието на туризма у нас. Днес тук сме се събрали можещи и знаещи хора, от всички нас зависи страната ни да продължи развитието си”, каза кандидатът на ГЕРБ за президент.

Цецка Цачева посочи, че трудът на артистите и спортистите в България трябва да бъде справедливо оценен и възнаграден. “Много искам да бъдете по- удовлетворени от това, което прави държавата за вас като материални стимули”, заяви тя.

Като свой приоритет Цачева посочи високообразованата българска нация. “Държавата трябва да отделя повече средства за изкуство, за наука и за спорт. Трябва да се намери баланса, да бъде намерено онова равновесие в бюджета, което да отговаря максимално на исканията на обществеността“, каза Цецка Цачева. По думите й, бюджетът трябва да бъде приеман с максимално мнозинство от партиите в Народното събрание, за да има отговорност от страна на всички. „Популистите на гласуват собствените си законопроекти, защото знаят, че са неизпълними и така прехвърлят отговорността на управляващото мнозинство. Като президент съм готова дори да връщам текстове от бюджета за преразглеждане, когато това е наложително”, обясни Цецка Цачева.

Тя коментира и причината за резултата от изборите на първия тур. “Аз говоря, без да използвам популистки тези, защото съм отговорен човек. Не мога да седя и да ви гледам в очите и да казвам неща, които вие искате да чуете, когато знам, че те не зависят от президентската институция. Не мога да обещавам, че ще се изпълняват политики, когато знам, че държавата няма възможност да бъде реализирано това послание. Винаги изпълнявам това, което поемам като ангажимент. Но мога да бъда много твърда в отстояването на позициите си и това е видимо от дейността ми като председател на 43-тото Народно събрание. Била съм справедлива спрямо всички партии в парламента и никога не съм ги разделяла”, заяви Цачева.

“Аз съм нормална, българска жена, борила се сама за всичко, което съм постигнала в живота. Постигнала съм професионални успехи, създала съм семейство, отгледала съм чудесен син  - това съм аз, Цецка Цачева”, каза още кандидатът на ГЕРБ за президент.

Вицеадмирал Пламен Манушев заяви, че е огромна чест за него присъствието на толкова велики творци, артисти и спортисти. “Тази омраза и ненавист, насаждана от партиите в обществото, трябва да спре. Трябва върнем българщината, величието на народа, за да бъдем силни и да вървим уверено напред – това е мисията на живота ми и аз ще работя за това с всички сили. Цецка Цачева ще бъде първата жена президент на България. Тя ще ни води по правилния път на развитие, заедно с Европа”, каза кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев.

Кметът на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова приветства присъстващите спортисти и олимпийски шампиони, артисти и творци от всички жанрове на изкуството. “Тук са хората, които вярват, че пътят на развитие на една столица и на една държава минава през развитието на културата, духовността и образованието. Чрез културно развитие и спорт се развива нацията. Страната ни може да се развива само с образовани хора. Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев ще гарантират сигурността, спокойствието и развитието на страната ни.  Oчакваме подкрепата ви, за да продължим започнатото в столицата и в цялата страна. Вие сте лидерите в толкова много сектори от обществения живот. Важно е вашето участие и присъствие, вашата гражданска позиция”, заяви Фандъкова.

Премиерът Бойко Борисов благодари на всички присъстващи за подкрепата, която дават на кандидатпрезидентската двойка на ПП ГЕРБ използвайки социалната мрежа Фейсбук.

Благодаря за подкрепата!

Публикувахте от Бойко Борисов в 10 ноември 2016 г.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета