Гимназията по туризъм грабна първите места в Национален ученически конкурс

Животът

10-11-2016, 15:10

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Темата на надпреварата бе Априлското въстание

С осем разработки учениците от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново участваха в ХХІV Национален ученически конкурс на тема „Априлското въстание”. Два от рефератите бяха допуснати до последния етап - защита пред комисия за определяне на крайното класира от първо до трето място. Първото място бе присъдено на Владислав Димитров за реферат на тема „Историята на минералната вода в Полски Тръмбеш” в категорията „Символите на моето родно място”. Второто място е за  Полина Гецова от за разработката си „Доброто ражда добро”, в категорията „Великите българи”.

Електронната книга за целите на устойчиво развитие  „17 стъпки към усмихнат свят” на Преслава Христова бе удостоена със специалната награда на Синдиката на българските учители. И тримата наградени са от XIIд клас, специалност „Търговски представител“. Екипът, подготвил победителите в Националния конкурс са учителят по история и цивилизация Мариана Маринова и инж. Славка Проданова – учител по икономически предмети.

До оценяване бяха допуснати 34 есета, 48 реферати, 26 презентации. Интересен е фактът, че в Националното състезание са участвали ученици, както от България, така и от българските общности, извън страната.

На празничната церемония по награждаването на отличените в ХХІV издание на конкурса на Национален клуб “Родолюбие” присъстваха представителите на МОН - Красимир Вълчев, главен секретар; Ваня Кастрева, началник на РУО - София-град; Лазар Додев, директор на дирекция „Квалификация и кариерно развитие”; Наталия Михалевска, директор на дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа”. Поздравителен адрес до организаторите и участниците в конкурса изпрати заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси и Министър на образованието и науката Меглена Кунева. Наградите бяха връчени лично от Янка Такева - председател на СБУ и на национален клуб „Родолюбие”.