Лиляна Павлова: Не става въпрос нито за плашене, нито за популистки сигнали

Не може да се откажем на първи тур, това е средата на една битка

Хубаво е да се шегуваме, така имаме повече поводи за усмивки. Категорично не става въпрос нито за плашене, нито за популистки сигнали. Ако хората подкрепят и искат да подкрепят червена България, то тогава ние трябва да поемем отговорността, че десните политики, които предлагаме, не се харесват и ние трябва да си тръгнем достойно. Това заяви по Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

"Не може да се откажем на първи тур. Това е средата на една битка. Не абдикираш в средата на мача и на играта. Нищо не е загубено. Вярвам в разума и, че правим добро. Трябва да анализираме къде още трябва да променим програмата, защото все още не се харесва на нашите избиратели и всички български граждани. Ако не получим подкрепа и на втори тур, е ясно положението. И морално и като отговорност, трябва да подадем оставки и да дадем възможност на хората да изберат", смята Павлова.
"Явно хората искат нещо повече. Цачева е най-подходяща и най-подготвена за позицията. Тя е успешна и в двата си мандата като балансьор в парламента. Хората явно търсят актьорското и театралното. Тя не си позволи да излезе нито веднъж от правомощията на президента", заяви министърката.
"Не веднъж съм казвала все пак, че на нас ни трябва и ляво и дясно. Считаме, че беше правилно все пак, че ние министрите и господин Борисов не се включихме в кампанията. Ние сме готови за избори всеки ден. Не сме загубили първи тур толкова драматично. Ние имаме своята ясна програма и имаме какво да предложим, знаем какво сме постигнали. Не ни е страх от избори. Ако Слави влезе в парламента, или Марешки или повече патриоти, то значи просто това е волята на хората", спокойто каза тя.
"Ето как аз приемам референдума, все пак и аз съм гласувала. Той показва едно. Хората залагат на лицата и личностите и техните качества. По-добро от партиите все пак няма измислено, защото ще влязат в политиката Цонко, Понко и т.н. Една комбинирана система ще е най-добрият вариант, това е личното ми мнение. Съгласна съм с мажоритарната система, гласувах "за" нея", призна си тя.
"Който и да е на власт, трябва да работи за инфраструктура. Без нея не може", така тя коментира победата на Тръмп и заявлението му да строи магистрали.