Цветанов към БСП: Харчите необосновано и задлъжнявате държавата

Народното събрание няма да провежда пленарни заседания от 9 до 11 ноември

При вас не могат да се съберат повече пари, защото вие харчите необосновано, задлъжнявате държавата и след това, когато идва друго правителство се стараем да върнем вашите вересии, а вие да си правите популистките изказвания. Това каза от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация от името на парламентарната група.

„Нека да си припомним какъв дефицит оставихте на правителството. Да си припомним какъв е в момента дефицитът, който се предвижда за 2017 година- 1,4. Всъщност тези пари, които се събират в бюджета ще отидат за саниране“, посочи той. „Г-жо Нинова смятам, че дестабилизацията идва от Вас. Нека да бъдем обективни. Когато говорите за Сливен, че ще спираме тока, нека да припомним какви бяха резултатите, след като загубихте в Сливен и наследството, което оставихте на сегашния кмет - минус 40 млн.лв. Кой ще плати тези пари? Държавата трябва да се намеси и се намесва, защото имаме повече приходи от стабилността, която имаме“, коментира Цветан Цветанов. „Що се касае до гетото за бежанци нека да припомня, вашата политическа кампания започна точно с това да си играете със страховете на хората. Когато видяхте какво са направили вашите евродепутати в Брюксел се чудехте как да се обяснявате“, обясни той. „Г-жо Нинова казахте, че ще извикате евродепутатите да дадат отчет. Извикахте ли г-н Станишев или кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова“, допълни Цветан Цветанов. Той поздрави „БСП лява България“ за добрия резултат, който са постигнали на изборите. „Трябва да бъдем коректни, когато на първи тур успяхте да постигнете този резултат“, уточни Цветан Цветанов. По думите му ситуацията не трябва да се драматизира, по-важно е в останалите няколко дни да има смислен дебат и българските избиратели да направят своя цивилизован избор.

Народните представители приеха проект за решение във връзка с работата на Народното събрание през ноември 2016 г., внесен от народните представители Борислав Великов от ПГ на Реформаторския блок и Борис Ячев от ПГ на Патриотичния фронт.

107 народни представители гласуваха „за“, 44 бяха „против“, а трима се въздържаха. Народното събрание няма да провежда пленарни заседания за времето от 9 до 11 ноември 2016 г. включително. За същия период от време народните представители няма да използват служебен транспорт от НС, с изключение на дните, в които са участвали в заседания на парламентарните комисии. По време на дебатите по решението за работа на НС през ноември Янаки Стоилов от ПГ на „БСП лява България“ заяви, че парламентарната група няма да подкрепи решението. Димитър Байрактаров от ПГ на Патриотичния фронт посочи, че парламентарната трибуна не трябва да бъде място предизборни внушения и за приемане на лобистки закони.