Доналд Тръмп е новият президент на САЩ

Ще се отнасяме справедливо към всички народи, каза Републиканецът след спечелената битка за Белия дом

Доналд Тръмп е новият президент на САЩ! Toй извоюва драматична победа, след като спечели необходимите за победата 270 електорални гласа. Изборната надпревара зад Океана бе изключително оспорвана, но в крайна сметка кандидатът на Републиканската партия надви Хилари Клинтън.

"Ще бъда президент на всеки американец. Потенциалът ни е огромен и ще бъде прекрасно. Всеки ще има възможност да се реализира. Всички, които се чувстват забравени, вече няма да бъдат такива. Ще преобразим градовете, шосетата, училищата, болниците. Милиони ще работят в изграждането на всички тези съоръжения. Ще се погрижим и за нашите прекрасни ветерани, които са безкрайно лоялни. Времето, което прекарах с тях за мен беше истинска чест", каза Тръмп в първото си слово след успеха.

"Никоя мечта не е прекалено голяма, нищо не е непостижимо. Америка вече няма да се поримири с нищо не по-малко от най-доброто. Трябва да вземем отново съдбата си в ръцете. Трябва да мечатем за нещата, които нашата страна може да постигне. Ще се отнасяме справедливо към всички народи!", допълни Тръмп.

Новоизбраният президент отбеляза, че е бил поздравен по телефона от основния си конкурент Хилъри Клинтън за победата.

Тръмп беше категоричен, че републиканци, демократи и независими трябва да се обединят около една обща цел – единственото на нацията, независимо от политическите пристрастия.