Цачева: Категорично мога да обърна играта в моя полза

С държавническо отношение и политическа далновидност аз говорих само истината в тази кампания

Категорично мога да обърна играта в моя полза. Вярвам, че популизмът ще отрезви. Това заяви  кандидатът за президент на ПП ГЕРБ Цецка Цачева в "Още от деня" по БНТ. "Много малко истина имаше в казаното на първи тур, аз водих кампания на истината - обяснявах какви са правомощията на президента, къде той може да бъде активен. Вярвам,че на втори тур резултатът ще се обърне в моя полза", коментира кандидатът на управляващите. "В битка съм, защото те пожелаха от мен това. В кампанията се казаха откровени лъжи, водеше се нетолерантна кампания, в която аз отказах да вляза", сподели Цачева и продължи: "С държавническо отношение и политическа далновидност аз говорих само истината в тази кампания".

Кандидатът на ПП ГЕРБ призова активните, млади хора да изпълнят гражданския си дълг и да гласуват. "Толкова много манипулации имаше в кампанията - твърдеше се, че изборите ще са организирани, че ще се сменят протоколи, а нямаше основание, ако имаше - досега да са я развили тази опорна точка. Говорили са, че при негласуване ще бъдат глобявани по 50 лв, че ще им спират пенсиите - това ми споделяха възрастни хора".

"Членове на щаба ми казваха, че трябва да отговоря на нападките в личностен план, аз отказах да вляза в тази реторика, в тази компроматна война", сподели Цачева. "За нито един не казах язвителна дума, няма и да го направя". Тя допълни, че кампанията за първи тур вече е история, и е концентрирана за втория тур. "Подценихме ситуацията, много от моите приятели ми казваха, че ще гласуват на втори тур".

Цачева открои, че този избор като кандидатпрезидентски вот не е толкова важнен, а това в каква България искаме да живеем. "Искаме ли да бъдем в Европа, искаме ли свободно движение? Радев иска да преразглежда съюзи. От това, което чета в руската преса и сайтове и ликуването, че именно кандидатът на социалистите е водещ на първи тур означава, че те припознават него в интерес не на съюзите, в които ние членуваме в момента".

По делата им ще ги познаете - натовски генерал не би могъл да се противопостави на решението на Нато от 2014 в Уелс за съвместна защита на въздушното пространство, акцентира Цецка Цачева. "По-важно е кой стои зад теб? Инициативен комитет, подкрепен от БСП и ДПС" и напомни обръщението на Йотова, че Радев трябва да се съобразява с волята на хората, които са го издигнали, а именно - БСП.