Треньорът на Саутхямптън Клод Пюел: Имам слабост към Нотингам Форест

Със сегашния си отбор трябва да се доказвам пред феновете

Доскорошният треньор на Ница Клод Пюел от новия сезон пое голямо предизвикателство, като стана селекционер на отбор от английския елит. Пюел води  Саутхямптън и говори пред "Франс Футбол" за страстта си към английския футбол и особеностите му.


"Бях играч на Монако,когато с възхищение гледах на Нотингам Форест, който стана двукратен европейски футболен шампион през 1979 и 1980 година. Така Нотингам се превърна в моята фенска слабост. След като станах треньор започнах да си мечтая един ден да работя на Острова като селекционер.  И то точно в Нотингам Форест за да се опитам да ги върна в елита",казва Клод Пюел.

"Предизвикателството да съм начело на Саутхямптън е голямо. Когато поех тима ръководителите и футболистите знаеха всичко подробности около състезателната и треньорската ми кариера. Но феновете на отбора не знаеха нищо за мен. И сега трябва да се доказвам с всеки мач пред тях. А и каквито успехи да съм имал с Лил, Лион, Ница след като пристигнах в Англия трябваше да започна да градя кариерата си отново", убеден е Пюел.