Петър Занев: Винаги съм имал желание да играя за България

Никога не съм отписвал националния тим

Защитникът на руския Амкар (Перм) Петър Занев се завръща в националния отбор на България след 17-месечна пауза. Той е доволен, че е попаднал в полезрението на новия селекционер Петър Хубчев и в предстоящата световна квалификация срещу Беларус в София в неделя има желание да докаже, че заслужава място в състава.

 "Никога не съм отписвал националния отбор. Винаги съм имал желание да попадна в състава. По една или друга причина последната година не бях викан. Така е преценил старши треньорът", каза Занев.

"Самочувствието се трупа с победи и добра игра. Беларус не е от нивото на Франция, така че шансовете са равни. Всичко зависи от нас. Трябва да гледаме по-позитивно и с по-голяма увереност. Не трябва да се притесняваме от Беларус. Трябва да играем дисциплинирано и в двете фази на игра. Нямаме звездите на Англия, на Франция, на Германия. Трябва добър колектив и добра тактическа дисциплина. Трябва да повярваме в себе си и да играем като един на терена. За всеки е чест и гордост да играе за националния отбор. Мотивирани сме", каза още той.